Yalnız Mesajı Göster

Baharatlı Soğan Mücveri - Yunan Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharatlı Soğan Mücveri - Yunan Mutfağı




Baharatlı Soğan Mücveri

Malzemeler:

500 gr sogan

500 gr kekun

1 demet, çok ince kiyilmis (taze nane veya 2 yemek kasigi kuru nane)

1 çay kasigi tuz

1 çay kasigi karabiber

Alabildigince ilik su

(koyu boza kivaminda bir hamur olacak ve kasikla dökülerek yagda kizartilacak)

Kizartmak için;

1 çay bardagi ayçiçek yagi

Yapilisi:

Öncelikle soganlari ayiklayinYarisini çok ince, yemeklik dilimleyin

Geri kalan soganlari ise rendeleyin

Sonra derin bir tasin içinde soganlarla kek unu karistirip, nane, tuz ve karabiberi ekleyinÜzerine azar azar ilik su ekleyerek bir taraftan da çatalla karistirin Boza kivaminda akici, tipki bizim mücver gibi bir hamur hazirlayacagiz

Öte yandan bir tavaya 1 çay bardagi ayçiçek yagini koyun Yag kizinca, bir yemek kasigina doldurdugunuz akici kivamdaki karisimi tavaya bosaltin Bu sekilde tüm tavayi hamur parçalariyla doldurup kizartmaya baslayin Kizaran mücverleri üzerine kagit peçete serilmis servis tabagina alinYagini emdirip, mücverleri servise sunabilirsiniz



Alıntı Yaparak Cevapla