Konu
:
Fransız Mutfağının Popüler Yemek Ve Tatlılarından Örnekler
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Mutfağının Popüler Yemek Ve Tatlılarından Örnekler
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Mutfağının Popüler Yemek Ve Tatlılarından Örnekler
Fransız Mutfağının popüler yemek ve tatlılarından örnekler;
Canard â l'orange - "Portakallı Ördek"
Soupe d l'oignon - "Soğan Çorbası"
Coq au Vin - "Kırmızı Şarap soslu tavuk"
Quiche Lorraine- "Quiche, fırında hamur üzerine yumurta, süt ve de genelde başka malzemelerle hazırlanan karışımın eklenmesiyle yapılan bir tür börektir
"
Escargot - Küçük salyangozlar sarmısaklı tereyağında pişirilir ve sosuyla servis yapılır
Soufflé - Tuzlu veya tatlı olarak ikiye ayrılır, yumurta beyazı sertleşene kadar iyice çırpılır ve diğer malzemelerle karıştırarak, özel soufflé kaplarında, fırında kabarana kadar pişirilir
Éclair - Şu hamurunu uzun olarak şekillendirip, fırında pişirildikten sonra arasını kremayla doldurarak ve üzerini de Ganache (çukulata sosu) dökerek servis yapılır
Crepe Suzette - Bu genelde portakal suyu ve rendesi ile tadlandırılır, üzerine Grand Marnier eklenerek muhteşem bir sunum için alevlendirilir
Foie Gras - Ördek veya kaz ciğeri ezmesidir, genelde bu hayvanlar zorla yedirerek karaciğerinin yağlanması sağlanır
Fois gras Fransız yemeklerinde çeşitli şekillerde gelebilir
Bazen tek başına bazen de diğer yemeklerin yanında sunulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul