Yalnız Mesajı Göster

Fransız Mutfağının Popüler Yemek Ve Tatlılarından Örnekler

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fransız Mutfağının Popüler Yemek Ve Tatlılarından Örnekler




Fransız Mutfağının popüler yemek ve tatlılarından örnekler;
Canard â l'orange - "Portakallı Ördek"
Soupe d l'oignon - "Soğan Çorbası"
Coq au Vin - "Kırmızı Şarap soslu tavuk"
Quiche Lorraine- "Quiche, fırında hamur üzerine yumurta, süt ve de genelde başka malzemelerle hazırlanan karışımın eklenmesiyle yapılan bir tür börektir"



Escargot - Küçük salyangozlar sarmısaklı tereyağında pişirilir ve sosuyla servis yapılır
Soufflé - Tuzlu veya tatlı olarak ikiye ayrılır, yumurta beyazı sertleşene kadar iyice çırpılır ve diğer malzemelerle karıştırarak, özel soufflé kaplarında, fırında kabarana kadar pişirilir



Éclair - Şu hamurunu uzun olarak şekillendirip, fırında pişirildikten sonra arasını kremayla doldurarak ve üzerini de Ganache (çukulata sosu) dökerek servis yapılır
Crepe Suzette - Bu genelde portakal suyu ve rendesi ile tadlandırılır, üzerine Grand Marnier eklenerek muhteşem bir sunum için alevlendirilir



Foie Gras - Ördek veya kaz ciğeri ezmesidir, genelde bu hayvanlar zorla yedirerek karaciğerinin yağlanması sağlanır Fois gras Fransız yemeklerinde çeşitli şekillerde gelebilir Bazen tek başına bazen de diğer yemeklerin yanında sunulur



Alıntı Yaparak Cevapla