Konu
:
Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi
Bulgar Mutfağı-Etli Pilav Tarifi
Malzemeler
5 çorba kaşığı rende beyaz peynir
300 gr
pirinç
Tuz
500 gr
et suyu
1 çorba kaşığı kırmızı biber
300 gr
Kuzu Kuşbaşı
200 gr
Kuru Soğan
100 gr
Kıvırcık kuyruk yağı
Yapılışı
Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene
kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atın
Tuz ve kırmızı pul biber
ile tatlandırın
10 – 15 dakika kavurmaya devam edin
Sıcak et suyunu üzerine dökün
ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edin
Tencerenin kapağı kapalı olarak
pirinc etsuyunu çekene kadar pişirin
Pilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirin
Sonra da güzelce karıştırın
Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin
(Sert beyaz peynir olsun)
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul