Yalnız Mesajı Göster

Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgar Mutfağı - Etli Pilav Tarifi




Bulgar Mutfağı-Etli Pilav Tarifi

Malzemeler

5 çorba kaşığı rende beyaz peynir

300 gr pirinç

Tuz

500 gr et suyu

1 çorba kaşığı kırmızı biber

300 grKuzu Kuşbaşı

200 grKuru Soğan

100 grKıvırcık kuyruk yağı

Yapılışı

Tavla zarı iriliğinde doğranmış kuyrukyağı , rende soğanı açık sarı renge dönüşene

kadar kavurun ve iri kuşbaşı doğranmış etleri de içine atınTuz ve kırmızı pul biber

ile tatlandırın10 – 15 dakika kavurmaya devam edinSıcak et suyunu üzerine dökün

ve son olarak yıkanmış süzülmüş pirinci de ilave edinTencerenin kapağı kapalı olarak

pirinc etsuyunu çekene kadar pişirinPilav haline gelince ateşi kapatıp 10 dakika demlendirinSonra da güzelce karıştırın

Servis yaparken üzerine beyaz peynir rendeleyin(Sert beyaz peynir olsun)



Alıntı Yaparak Cevapla