Yalnız Mesajı Göster

Elmalı Zagara Turtası - Yunan Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Elmalı Zagara Turtası - Yunan Mutfağı




Elmali Zagara Turtasi Yunan Mutfagi

Malzemeler:

3 adet sari yumusak elma

Yarim su bardagi iri çekilmis ceviz

Karamelize sos için:

500 gr toz seker

250 gr tereyagi

1 tatli kasigi tarçin

Turta hamuru için:

6 adet yumurta

6 kahve fincani toz seker

6 kahve fincani un

Yapilisi:

Önce elmalari soyup, ortasini oyup çikarin Sonra elmalari yarim santim kalinliginda halka halka dilimleyinKararmasin diye üzerine limon sIkip, bir kenarda bekletin

Karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz sekeri koyup, orta isidaki atesin üzerine oturtun Seker önce eriyip, sulanacak sonra da yanip, kahverengilesmeye basladiginda hemen tereyagini ekleyip iyice karistirin Muhallebi kivamindaki sosu atesten alip, içine tarçini ekleyip son kez karistirin

40-45 cm uzunlugundaki firin tepsisinin altina bu agda kivamindaki karamelize sosu döküp yayinÜzerine halka dilimlenmis elmalari yerlestirip, elmalarin üzerine de cevizleri serpistirin

Hamuru yapmak için derin bir karistirma kabinin içine, yumurtalari kirip, toz sekeri ekleyin 2-3 dakika kadar çirpin ve unu ekleyerek çirpmaya devam edin Iyice özlesen ve boza kiv----- gelen keki elmalarin üzerine tepsiye aktarin En az 10 dakika önceden isitilmis 175 dereceye ayarli firinda 40-45 dakika pisirip firindan alin Soguyunca ters çevirin

Dilimleyerek servis yapin



Alıntı Yaparak Cevapla