Konu
:
Elmalı Zagara Turtası - Yunan Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Elmalı Zagara Turtası - Yunan Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Elmalı Zagara Turtası - Yunan Mutfağı
Elmali Zagara Turtasi Yunan Mutfagi
Malzemeler:
3 adet sari yumusak elma
Yarim su bardagi iri çekilmis ceviz
Karamelize sos için:
500 gr toz seker
250 gr tereyagi
1 tatli kasigi tarçin
Turta hamuru için:
6 adet yumurta
6 kahve fincani toz seker
6 kahve fincani un
Yapilisi:
Önce elmalari soyup, ortasini oyup çikarin
Sonra elmalari yarim santim kalinliginda halka halka dilimleyin
Kararmasin diye üzerine limon sIkip, bir kenarda bekletin
Karamelize sosu yapmak için orta boy bir tencereye toz sekeri koyup, orta isidaki atesin üzerine oturtun
Seker önce eriyip, sulanacak sonra da yanip, kahverengilesmeye basladiginda hemen tereyagini ekleyip iyice karistirin
Muhallebi kivamindaki sosu atesten alip, içine tarçini ekleyip son kez karistirin
40-45 cm uzunlugundaki firin tepsisinin altina bu agda kivamindaki karamelize sosu döküp yayin
Üzerine halka dilimlenmis elmalari yerlestirip, elmalarin üzerine de cevizleri serpistirin
Hamuru yapmak için derin bir karistirma kabinin içine, yumurtalari kirip, toz sekeri ekleyin
2-3 dakika kadar çirpin ve unu ekleyerek çirpmaya devam edin
Iyice özlesen ve boza kiv----- gelen keki elmalarin üzerine tepsiye aktarin
En az 10 dakika önceden isitilmis 175 dereceye ayarli firinda 40-45 dakika pisirip firindan alin
Soguyunca ters çevirin
Dilimleyerek servis yapin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul