Yalnız Mesajı Göster

Bulgar Mutfağı - Kacamak Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bulgar Mutfağı - Kacamak Tarifi




Bulgar Mutfağı-Kacamak Tarifi

Malzemeler

Bir litre su

250 gr misir unu

tereyag

kirmizi pul biber

rendelenmis beyaz peynir

kavurma et (isteğe göre)

Yapılışı

Bir litre su once kaynatilir Kaynarken içine 250 gr misir unu konur ve tahta kasıkla 5 dakika devamli olarak homojen olana kadar kariştirilir Sonra bir tabaga konarak ince bir tabaka halinde yayilir Uzerine tereyag gezdirilir, kirmizi pul biber serpilir ve rendelenmis beyaz peynir konur Ayrica isteyen bunun üzerine kavurma et te koyabilir Yaninda ayran iyi gider Tatli olarak yemek isteyenler ise, yag gezdirdikten sonra toz seker serper veya pekmez doker Afiyet olsun!

Hafif, kolestrolsuz, bol vitamin ve mineral iceren yemek Ayrıca kilo verme rejimlerinde de yenilebilir



Alıntı Yaparak Cevapla