10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Izgara Sebzeli Lazanya
Malzemeler: 4 kişilik
- 10 adet pişirmeye hazır lazanya (Barilla)
- 3 adet Amerikan biberi (bell pepper, capsicum)
- 1 adet patlıcan
- 1 adet kabak
- 5-6 adet incecik pırasa ya da taze yeşil soğan
- 1 adet soyulmuş domates konservesi (800 gr
lık kutularda)
- 3 adet sarmısak
- 1 avuç taze fesleğen ya da 1 yemek kaşığı kuru fesleğen
- Zeytinyağı
- Tuz, taze öğütülmüş karabiber
- 1 su bardağı kaşar peyniri (mozarelle, dil vb
)
- Yarım su bardağı Mihaliç peyniri (parmesan, kaşar vb
)
Tarif:
- Sebzeleri yıkayın
Biberlerin içini çıkarıp, 4'er parçaya bölün
- Kabağın kabuklarını soyun
Büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip, 5-6 mm kalınlığında dilimleyin
- Patlıcanları kabuklarını soymadan, büyüklüğüne göre 2 ya da 3 parçaya kesip, 5-6 mm
kalınlığında dilimleyin
- Pırasayı veya soğanı temizleyin
- Izgara tavasını, harlı ateşte iyice ısıtın
Sebzeleri zeytinyağıyla hafifçe yağlayarak, ızgara yapın Sebzeleri hafif diri bırakarak, hem lezzetlerini hem de görüntülerini kaybetmemelerini sağlayın
- Izgarası yapılan sebzeleri, gelişi güzel doğrayın
- Bir sos tenceresine domatesleri, sarmısağı, 2 yemek kaşığı zeytinyağını, tuzu ve karabiberi koyun
Orta ateşte, sos kıvamına gelinceye kadar 15-20 dakika pişirin En son fesleğeni ekleyip, ocağın altını kapatın
- Peynirleri rendeleyip, bir köşede hazır bekletin
- 22cm
x22cm borcamın dibine bir kepçe domatesli sostan gezdirin 2 adet lazanyayı kaba yerleştirin Üzerine sebzeleri koyun 1 kepçe sostan gezdirin ve rende peynir serpiştirin Tekrar üzerlerine 2 adet lazanya yerleştirin ve aynı işlemleri tekrarlayın En üste, son lazanyaları yerleştirdikten sonra sadece sos gezdirin ve Mihaliç peyniri serpiştirin
- Önceden 200 derece ısıtılmış fırına yerleştirmeden önce, lazanya kabının üzerini alüminyum folyo ile örtün
30 dakika bu şekilde pişirdikten sonra folyoyu kaldırın ve 30 dakika da üstü açık olarak pişirin
|
|
|