Konu
:
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
10-15-2012
#
3
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Makarna Oristana
MALZEMESİ
1 paket Talyatelle makarna
7-8 su bardağı et suyu
1 tatlı kaşığı toz safran
2 su bardağı rende taze kaşar
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
TARİF
Makarnayı mutlaka et suyunda haşlamanız gerekiyor
Tavuk veya diğer et sularından herhangi biri olabilir
Su kaynarken içine safranı tuz ve karabiberle beraber zeytinyağını da ekleyip, şöyle bir karıştıralım
İyice kaynayan suyun içine talyatelle makarnasını karıştırarak aktaralım
Ara sıra, makarnaları birbirine yapışmasın diye yine karıştıralım
Yaklaşık 9-10 dakika sonra da altını söndürelim, ama suyunu süzdürmeyelim
Sıcakken içine rende taze kaşarı ekleyip, iyice karıştıralım
Sonrada fırına dayanıklı, kenarları yüksek, orta boy bir fırın kabının içine sulu, peynirli makarnanın hepsini boşaltalım
Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar sızma zeytinyağını gezdirelim
Öte yandan fırınımızı 175 dereceye ayarlayıp, orta gözünde makarnamızı 15 dakika daha pişirelim
Sonra hemen fırından alıp, sıcak olarak servise sunalım
Üzerine kırmızı toz biber de gezdirebilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul