Konu
:
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
10-15-2012
#
6
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Carciofi Alla Romana
Malzemeler : 6 kişilik
12 küçük yada 6 büyük boyda enginar
limon suyu - (büyükçe bir limonun yarısının suyu yada daha fazlası)
1 (cup) su bardağı zeytinyağı
İç malzemeleri:
3 tepeleme yemek kaşığı, ince doğranmış maydanoz yaprağı
3 tepeleme yemek kaşığı ince doğranmış taze nane
3 diş sarmısak, deniz tuzuyla ezilmiş (ben sarmısak yerine 4 adet taze soğan kullandım
)
6 yemek kaşığı zeytinyağı
taze öğütülmüş karabiber
1
5 limon, dilimlenmiş
Tarif:
Enginarların bütün yapraklarını tek tek koparın
Eğer sap kısmı narinse sert dış kabuklarını soyun ve 3 cm
yüksekliğinde bırakın
Eğer sertse sapını kesin
Ortada kalan tüylü bölgeyi çay kaşığıyla kazıyarak iyice temizleyin
Kararmaması için limonla ovalayın
Keskin bir bıçakla enginarın kenarlarını düzgünce kesin ve limonlu su dolu kabın içine atın
İç malzemesi için; limon haricindeki bütün malzemeyi karıştırın ve temizlenmiş enginarların içine sıkıştırarak koyun
Bütün enginarların yanyana sığacağı genişçe bir tencereye, doldurulmuş enginarları oyuk kısmı alta gelecek şekilde yerleştirin
Bu şekilde içlerindeki malzeme, pişerken dağılmaz
Tenceredeki malzemenin üzerine zeytinyağını, limon suyunu ve bir miktar tuzu gezdirin
Enginarların üçte birine gelecek kadar sıcak su ekleyin ve tencerenin ağzını kapatarak 30 dakika civarında kısık ateşte pişirin
Bu süre enginarların ebadına ve tazeliğine göre değişebilir
( ben 40 dakika pişirdim)
Bıçağı enginara sapladığınızda kolayca kesiliyorsa pişmiş demektir
İ deali tenceredeki yağın kremalize olduğu halidir
Soğuduktan sonra enginarlar ters çevirip içindeki malzemeyi göstererek, dilimlenmiş limonla servis yapın
Sapları duruyorsa pişdiği şekilde de servis yapabilirsiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul