10-15-2012
|
#7
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Pizza Alla Marinara
Üst malzemesi:1 pizza tabanı için
- 3 adet orta boy domates, incecik halka halka doğranmış
- 4 adet ançüez
- 1 diş sarmısak - opsiyonel
- arzu ettiğiniz kadar taze kekik
- kapari, kebere turşusu - opsiyonel
- zeytinyağı
Tarif:
domatasleri incecik doğrayın, ezdiğiniz sarmısak, kekik ve zeytinyağıyla iyice karıştırın
pizza tabanına, domatesleri birbirinin üzerine binecek şekilde yerleştirin, ançüezleri koyun, 2 çay kaşığı kapari turşusunu üzerine serpiştirin
pizza hamuru
malzemeler: 4 kişi için
- 1 cup = 1 su bardağı
- 4 1/2 cups (600 gr
) işlem görmemiş ekmek unu ya da işlem görmemiş normal un ( ben piyalenin %100 doğal ununu kullandım )
- 1 3/4 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı instant maya (Dr
Outker)
- 1/4 cup zeytinyağı ya da sıvı yağ
- 1 3/4 cups (400 gr
) buz gibi soğuk su
Yapılışı:
- Unu, tuzu ve mayayı eleyip büyük bir porselen ya da cam kaba koyun
Suyu ve yağı ekleyip, bütün malzeme karışana kadar büyükçe bir kaşıkla karıştırın
- Elinizle 5 ile 7 dakika arası yoğurun
Yapacağınız pizzaların büyüklüğüne göre 4 ya da 6 parçaya bölün ( ben 4 parçaya böldüm 30 cm çapında pizza tabanım oldu )
- Bezeleri biraz daha yoğurun, top top yapıp, yağladığınız ve unladığınız bir tepsiye koyun
Üzerini biraz daha yağlayıp plastik, hava almayan bir poşetin içine koyup buzdalabında 1 gece bekletin Hamurlar buzdolabında, bozulmadan 3 gün kadar bekleyebiliyor
- Kullanacağınız zaman hamurları çıkartın ve 2 saat oda sıcaklığında bekletin
Sürenin sonunda yoğurup pizza tabanlarını dilediğiniz ölçüde açın Bu iş için önce tezgahı unlayın, bezeyi unlu tezgaha koyup, bir miktar üzerine un serpin Merdaneyle biraz açın ve sonra kaldırarak, yumruk yaptığınız ellerinizin üzerine koyun ve merkezden dışarı doğru sündürün İlk önceleri sünmesi zor olabilir o zaman 5-20 dakika arası dinlendirin Hamurda ki gluten çalışacak, hamur rahatlayacak ve kolay şekil alacaktır
- Fırını en yüksek dereceye getirin (250 derece)
Fırın tepsisinin tekini ters çevirip fırının taban bölümüne koyun Bu tepsi iyice kızacak ve pişirme taşı işlemi görecek
- Pizzanın üst malzemelerini, pizza tabanına yerleştirin
- Fırın ve tepsi iyice kızarınca bir fırın kağıdına pizza tabanını yerleştirin ve kızmış tepsiye koyun
Tabanı ve üstü kızarana kadar 10-15 dakika arası pişirin
|
|
|