Konu
:
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
10-15-2012
#
9
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
İtalyan Usulü Sardalya
Malzemeler :
6 konserve sardalya (yağları süzülüp
her biri ikiye ayrılmış)
200 gr
tam yağlı beyaz peynir
(suda bırakılıp süzülüp ufalanmış)
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı domates salçası
1,5 tatlı kaşığı hardal
1 çorba kaşığı tereyağ
1 yumurta
6 dilim kızarmış tost ekmeği
1 çay kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Hazırlanışı :
Küçük bir tencereye beyaz peyniri ve sütü koyup orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak peynir süte karışana kadar pişirin
Tencereyi bir kenara alın
Ayrı bir kasede domates salçası, hardal, tuz, pul kırmızıbiber, yumurta ve tereyağını iyice çırpın
Karışımı süt ve peynirin bulunduğu tencereye ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak 2 dakika kalınlaşana kadar pişirin ve tencereyi ateşten alın
Izgaranızı kızdırın, tenceredeki karışımı tost dilimlerinin üstüne eşit miktarda dökün ve her ekmek diliminin üstüne sardalya fletolarını yerleştirip fırın ızgarasına süzün
2 dakika ızgara ettikten sonra çıkarıp servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul