Konu
:
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
10-15-2012
#
13
Prof. Dr. Sinsi
İtalyan Muftağı Yemek Tarifi
Pratik İstridyeli Makarna Kum midyeli linguini
Gereçler
1 paket linguine makarna (spagetti ya da fettucini de olabilir)
60 adet istiridye (veya kum midyesi)
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
10 yaprak taze fesleğen
Tuz
Yapılışı
Servis Önerileri
Her tabağa 10 adet istiridye gelecek şekilde hesaplayın
Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):
- Makarnanın diriliği zevke göre değişebilir
5 dakika diri sevenler için yeterli olacaktır
Ayrıca italyan makarnalarının yumurtası bol olduğundan daha diri kaldıklarını unutmayın
- İstiridye (ya da kum midyesi) satın alırken kabuğu kırık olmayan ve kapağı çok sıkı kapalı olanlardan tercih edin
- Migros'un dondurulmuş gıda ürünleri bölümünden 1 paket ayıklanmış, kabuksuz, dondurulmuş kum midyesi alarak da denedim
Kabuklusu kadar lezzetli olmadı tadı yine de hiç fena değildi
Daha ucuza çıkartmak isterseniz bu yöntemi tavsiye ederim
Kaynayan suya bir paket makarnanızı (500 gr
) boşaltın ve haşlayın
Bu esnada sarımsakları bıçakla olabildiğince küçük parçalara bölün
İstiridyelerinizi ise güzelce yıkayın
Teflon bir tavaya önce 1 çay bardağı zeytinyağını koyun
Yağ kızınca sarımsakları ilave edin
Bir dakika kadar sarımsakları yağda çevirip istiridyeleri ve şarabı ekleyin
Teflon tavanın kapağını kapatıp istiridyelerin kabukları açılana kadar bekleyin
Haşlanmış makarnanızı kevgire dökerek süzün
Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin
Makarnayı pişmiş istiridyelerin bulunduğu teflon tavaya dökerek üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz taze fesleğeni ekleyin ve ocağın altını kapatıp makarnaları zedelemeden biraz karıştırın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul