Yalnız Mesajı Göster

İtalyan Muftağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #13
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İtalyan Muftağı Yemek Tarifi




Pratik İstridyeli Makarna Kum midyeli linguini

Gereçler

1 paket linguine makarna (spagetti ya da fettucini de olabilir)
60 adet istiridye (veya kum midyesi)
1 su bardağı beyaz şarap
1 çay bardağı zeytinyağı
4 diş sarımsak
10 yaprak taze fesleğen
Tuz

Yapılışı

Servis Önerileri

Her tabağa 10 adet istiridye gelecek şekilde hesaplayın

Püf Noktaları (İnce Ayrıntılar):

- Makarnanın diriliği zevke göre değişebilir 5 dakika diri sevenler için yeterli olacaktır

Ayrıca italyan makarnalarının yumurtası bol olduğundan daha diri kaldıklarını unutmayın

- İstiridye (ya da kum midyesi) satın alırken kabuğu kırık olmayan ve kapağı çok sıkı kapalı olanlardan tercih edin

- Migros'un dondurulmuş gıda ürünleri bölümünden 1 paket ayıklanmış, kabuksuz, dondurulmuş kum midyesi alarak da denedim Kabuklusu kadar lezzetli olmadı tadı yine de hiç fena değildi Daha ucuza çıkartmak isterseniz bu yöntemi tavsiye ederim



Kaynayan suya bir paket makarnanızı (500 gr) boşaltın ve haşlayın

Bu esnada sarımsakları bıçakla olabildiğince küçük parçalara bölün

İstiridyelerinizi ise güzelce yıkayın Teflon bir tavaya önce 1 çay bardağı zeytinyağını koyun

Yağ kızınca sarımsakları ilave edin Bir dakika kadar sarımsakları yağda çevirip istiridyeleri ve şarabı ekleyin

Teflon tavanın kapağını kapatıp istiridyelerin kabukları açılana kadar bekleyin Haşlanmış makarnanızı kevgire dökerek süzün

Kesinlikle soğuk sudan geçirmeyin Makarnayı pişmiş istiridyelerin bulunduğu teflon tavaya dökerek üzerine küçük parçalar halinde kestiğiniz taze fesleğeni ekleyin ve ocağın altını kapatıp makarnaları zedelemeden biraz karıştırın






Alıntı Yaparak Cevapla