Yalnız Mesajı Göster

İspanyol Usulü Levrek

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

İspanyol Usulü Levrek




İspanyol Usulü levrek



Malzemeler

• 4 adet levrek filetosu (her biri 150 gr)

Vinaigrette Malzemeleri

• 300 ml sızma zeytinyağı

• 75 ml şeri sirkesi

• 300 gr soyulmuş ve doğranmış domates

• 30 gr çekirdeksiz kuru üzüm

• 20 gr hafifçe kavrulmuş çamfıstığı

• 2 çorba kaşığı doğranmış maydanoz

• Lezzet katmak için tuz ve biber

Sıcak Patates, Biberiye ve Zeytinyağı Çorbası Malzemeleri

• 350 gr soyulmuş ve dörde bölünmüş patates

• 800 ml balık suyu

• 100 gr kaba doğranmış soğan

• 300 ml zeytinyağı

• Bir dal taze biberiye

• Lezzet katmak için tuz ve biber

4 kişiliktir

Yapılışı

1Vinaigrette için şeri sirkesini bir tavada kaynama noktasına kadar ısıtın Maydanoz ve çekirdeksiz kuru üzüm, zeytinyağı, çamfıstığı ve doğranmış domatesleri ekleyip ateşten alın Lezzetlendirmek üzere terbiyeleyin

2 Çorba için soğan, patates ve biberiyeyi balık suyuyla birlikte bir sos tavasına koyun Kaynama noktasına kadar ısıtın ve 15 dakika kısık ateşte pişirin Ateşten alın ve yumuşayıncaya kadar Braun Multiquick 7 Kablosuz el blendırıyla blendırdan geçirin

3 Zeytinyağını kaptaki patates karışımına karıştırarak ekleyin

4 Levrek için yağı bir kızartma tavasında ısıtın ve balık filetolarını terbiyeleyin Yağ kızdığında filetoları derisi alta gelecek şekilde ekleyin ve derisi altın rengine gelene kadar 1-2 dakika pişirin Ters çevirin ve bir dakika daha pişirin Filetoları tavadan alıp 180°C fırında yaklaşık 5 dakika ya da kendi istediğiniz kadar tutarak pişirme işlemini tamamlayın

5 Balık filetolarını dört tabağa koyup üstlerine bir kaşık vinaigrette koyun Sıcak patates, biberiye ve zeytinyağı çorbasını da filetonun etrafına dökün



Alıntı Yaparak Cevapla