Yalnız Mesajı Göster

Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi




2 litre balık suyu

1 su bardağı soya sosu

100 gram kalamar

100 gram ahtapot

100 gram beyaz balık eti

1 adet kırmızıbiber

1 adet sivribiber

1 adet soğan

1 adet krep

1 tatlı kaşığı nişasta

Tuz

Karabiber

Üzerine:

Dereotu veya rezene yaprağı

Balık suyunu geniş bir tencereye aktarın Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın Kaynadıktan sonra soya sosunu ilave edin

Önceden yarı yarıya haşladığınız ahtapotu ve kalamarı şerit halinde kesin Sonra tencereye aktarın 15 dakika sonra balıkları ilave edin 4 dakika daha pişirin İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz biberleri, soğanı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz krepi ekleyin

3 dakika sonra çok az su ile ezdiğiniz nişastayı ilave edin Son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın Çorbayı kaselere doldurduktan sonra ince kıyılmış dereotu veya rezene yaprağı ile süsleyin

Not: Balık suyu, beyaz etli bir balığın kereviz, havuç, patates gibi sebzelerle ve çeşitli baharatlarla

kaynatılmasından elde edilir



Alıntı Yaparak Cevapla