Konu
:
Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Soya Soslu Deniz Ürünleri Çorbası Tarifi
2 litre balık suyu
1 su bardağı soya sosu
100 gram kalamar
100 gram ahtapot
100 gram beyaz balık eti
1 adet kırmızıbiber
1 adet sivribiber
1 adet soğan
1 adet krep
1 tatlı kaşığı nişasta
Tuz
Karabiber
Üzerine:
Dereotu veya rezene yaprağı
Balık suyunu geniş bir tencereye aktarın
Kaynama sırasında oluşan köpükleri bir kaşık yardımıyla alın
Kaynadıktan sonra soya sosunu ilave edin
Önceden yarı yarıya haşladığınız ahtapotu ve kalamarı şerit halinde kesin
Sonra tencereye aktarın
15 dakika sonra balıkları ilave edin
4 dakika daha pişirin
İnce uzun şeritler halinde kestiğiniz biberleri, soğanı ve küçük parçalar halinde kestiğiniz krepi ekleyin
3 dakika sonra çok az su ile ezdiğiniz nişastayı ilave edin
Son olarak tuzunu ve karabiberini ayarlayın
Çorbayı kaselere doldurduktan sonra ince kıyılmış dereotu veya rezene yaprağı ile süsleyin
Not: Balık suyu, beyaz etli bir balığın kereviz, havuç, patates gibi sebzelerle ve çeşitli baharatlarla
kaynatılmasından elde edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul