Konu
:
Beef Wellington Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Beef Wellington Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beef Wellington Tarifi
Beef Wellington Tarifi
Malzemeler
1 adet bonfile
2 yemek kaşığı beyaz şarap
tuz
2 adet soğan
karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
300 gram mantar
4 yemek kaşığı maydanoz
1 adet yumurta
1 paket milfoy hamuru
Tarif Bilgileri
Kategori: İngiliz Mutfağı
Puanı: 4
Tarifi Yazdır
Yapılışı
Öncelikle bonfileyi şarap ve karabiberle ovun ve fırın tepsinize yerleştirin
200 derece ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin
Soğutup, tepsideki suyun yağını süzdükten sonra sos yapmak üzere bir kenara ayırın
Yağı bir tavada kızdırdıktan sonra, içine soğanları atıp yumuşayıncaya kadar kavurun
Mantarları da ilave edin ve suyunu çekinceye kadar pişirin
Altını kapatıp maydanoz, tuz ve biber ilave edip soğumaya bırakın
Üzeri unlanmış tezgahın üstünde milfoy hamurunu, bonfileyi içerisine alacak büyüklükte açın
Bonfilenin üstüne gelecek kısma mantarları döşeyin
Bonfileyi yerleştirdikten sonra hamuru etin üstüne kapatın
Yumurta akıyla uçlarını ıslatarak hamuru iyice birbirine yapıştırın
Bonfileli hamuru yağlanmış bir tepsiye koyduktan sonra yumurta sarısı sürüp 220 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika pişirin
Isıyı 190 dereceye indirip bir 30 dakika daha pişirin
Eğer hamurun üstü çok kızarmışsa üstünü yağlı kağıt veya folyoyla örtebilirsiniz
Fırından çıkarıp bir miktar beklettikten sonra dilimleyin ve ayırdığınız et suyunu biraz unla koyultup kaynattıktan sonra etin yanısıra servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul