Yalnız Mesajı Göster

Kestaneli Et - Yunanistan Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kestaneli Et - Yunanistan Mutfağı




Kestaneli Et Yunan Mutfagi

Malzemeler:

1 kg kemikli iri parça et

4 yemek kasigi zeytinyagi

1 çay kasigi tuz

1 çay kasigi karabiber

20-25 adet kestane

Yapilisi:

Önce kestanelerin üzerini biçakla çizin ve üzerini örtecek kadar suyla pismeye birakin Bu arada genis bir tencereye yagla beraber parça etleri koyup, orta isida kavurun Ara sira karistirarak 10-15 dakika kadar kizarttiginiz etlere tuz ve karabiberi serpistirerek tekrar kavurmaya devam edin Sonrada içine haslayip kabuklarini soydugunuz kestanelerle beraber 4 su bardagi suyu ilave edin Etler iyice yumusadiginda tencereyi ocaktan alip sicakken servis yapin



Alıntı Yaparak Cevapla