Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı : Bavyera Kremasi Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı : Bavyera Kremasi Tarifi




Alman Mutfağı : BAVYERA KREMASI Tarifi

Malzemeler

Yumurta sarısı 4 adet

Vanilya yemişi 1 adet

Beyaz jelatin 6 yaprak

Pudra şekeri 80 gr

Çilek 200 gr

Süt 1/4 lt

Çırpılmış krema 200 gr

Yapılışı

1 Hamur için: Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın

2 Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın Bunları sütün içine atarak kaynatın Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın

3 Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın Kremanın kaynamasına izin vermeyin Tencereyi ocaktan indirin

4 Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın

5 Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun

6 Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın Püreyi, kremanın üzerine dökün



Alıntı Yaparak Cevapla