Konu
:
Alman Mutfağı : Bavyera Kremasi Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Mutfağı : Bavyera Kremasi Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Mutfağı : Bavyera Kremasi Tarifi
Alman Mutfağı : BAVYERA KREMASI Tarifi
Malzemeler
Yumurta sarısı 4 adet
Vanilya yemişi 1 adet
Beyaz jelatin 6 yaprak
Pudra şekeri 80 gr
Çilek 200 gr
Süt 1/4 lt
Çırpılmış krema 200 gr
Yapılışı
1
Hamur için: Yumurta sarılarını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar el mikseriyle karıştırın
2
Vanilya yemişini yarın ve içini ayırın
Bunları sütün içine atarak kaynatın
Vanilya yemişini çıkarın ve karışımı yumurta sarılı kremaya katarak içinde tanecik kalmayana kadar karıştırın
3
Kremayı sos tenceresine geri dökün ve krema katılaşıncaya dek hiç durmadan karıştırarak orta ateşte ısıtın
Kremanın kaynamasına izin vermeyin
Tencereyi ocaktan indirin
4
Jelatini 5 dakika soğuk suda bekletin
Yavaşça sıkın ve sıcak kremanın içinde çözülmeye bırakın
Krema jelatinleşmeye başlayana kadar soğuk bir kenarda bırakın
5
Daha sonra kremayı sertleşinceye kadar çırpın ve tam bir kremaya dönüştürün
Daha sonra soğuk suda durulanmış olan 4 tatlı tabağına yerleştirin ve en az 3 saat soğutun
6
Servis yapmadan önce çilekleri yıkayın ve temizleyerek püre yapın
Püreyi, kremanın üzerine dökün
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul