Yalnız Mesajı Göster

Acılı Çin Tavuğu Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acılı Çin Tavuğu Tarifi




Acılı çin tavuğu Tarifi

Malzemeler

4t ane acı yeşil biber

bir demet taze sogan

2 orta boy havuc

4 yemek kaşıgı mısır nişastası

sarmısak 2 diş

250 gr tavuk gögsu kemiksiz

2 yemek kaşıgı sıvıyag

0,5 su bardagı soya sosu

0,5 cay bardagı beyaz şarap

Yapılışı

2 yemek kaşıgı nişastayı julyen dogranmış(parmak)tavuklarla karıştırın, fox bır tavaya yagı koyup tavuklarla ve sarmısaklarla beraber pişirin (sarmısaklar ince kıyılmış) Taze saganın yeşil taraflarını havuc ve yeşil biberleri kıbrit şeklinde dograyın, ve 2 - 3 dakıka pişirin Sosu için bır su bardagına soya sosu, 2 yemek kaşigı nişastayı, şarabı, çok az da su ilave ederek karıştırıp, meyeyın içine dökün 1 dakika sonra ateşten alın Afiyet olsun!



Alıntı Yaparak Cevapla