Konu
:
Amerikan Mutfağı - Bahar Pilavı Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Amerikan Mutfağı - Bahar Pilavı Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Amerikan Mutfağı - Bahar Pilavı Tarifi
Amerikan Mutfağı-Bahar pilavı Tarifi
Malzemeler
Arpacık soğanı 20 gr
Karabiber
Kereviz 100 gr
Havuç 125 gr
Mantar 50 gr
Şalgam 300 gr
Tereyağı 75 gr
Dolmalık kabak 300 gr
Safran (veya zerdeçal) 1 tutam
Hollanda sosu 300 ml
Amerikan pirinci 500 gr
Defne yaprakları 2 adet
Tuz
Yapılışı
Kıyılmış arpacık soğanları, dilimlenmiş kereviz ve doğranmış mantarları tereyağında kızartın
Safran ve pirinci ilave edin ve birkaç dakika kızartın
Kaynar su ilave edin
Defne yaprağı, tuz ve biber ilave edin
Kapaklı bir kaba koyun ve fırında sıvı emilene kadar 180°C/350°F/Gaz İşareti 4'de pişirin
Havuçları, şalgamları ve dolmalık kabakları temizleyin
Küçük bir kavun kaşığıyla, havuçları, şalgamları ve dolmalık kabakları kullanarak küçük sebze topları yapın
Az miktarda tereyağında pişirin, fakat gevrekliğini muhafaza edin
Hollanda sosunu ısıtın ve tabaklara dağıtın
Pirinci tereyağlı dariole kalıplarına koyun, sosu üzerine boşaltın ve garnitür olarak sebze toplarını ilave edin
ÖNERİ : Pirincin yarısını yabani pirinçle değiştirerek cazip bir görünüm elde etmeye çalışın
Yabani pirinç Amerika'ya özgü sulu bir bitkidir
Tanelerinin hafif ceviz tadı vardır ve değişik sebzelerle iyi gider
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul