Yalnız Mesajı Göster

Amerikan Mutfağı - Bahar Pilavı Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Amerikan Mutfağı - Bahar Pilavı Tarifi




Amerikan Mutfağı-Bahar pilavı Tarifi

Malzemeler

Arpacık soğanı 20 gr

Karabiber

Kereviz 100 gr

Havuç 125 gr

Mantar 50 gr

Şalgam 300 gr

Tereyağı 75 gr

Dolmalık kabak 300 gr

Safran (veya zerdeçal) 1 tutam

Hollanda sosu 300 ml

Amerikan pirinci 500 gr

Defne yaprakları 2 adet

Tuz

Yapılışı

Kıyılmış arpacık soğanları, dilimlenmiş kereviz ve doğranmış mantarları tereyağında kızartın Safran ve pirinci ilave edin ve birkaç dakika kızartın Kaynar su ilave edin Defne yaprağı, tuz ve biber ilave edin Kapaklı bir kaba koyun ve fırında sıvı emilene kadar 180°C/350°F/Gaz İşareti 4'de pişirin Havuçları, şalgamları ve dolmalık kabakları temizleyin Küçük bir kavun kaşığıyla, havuçları, şalgamları ve dolmalık kabakları kullanarak küçük sebze topları yapın Az miktarda tereyağında pişirin, fakat gevrekliğini muhafaza edin Hollanda sosunu ısıtın ve tabaklara dağıtın Pirinci tereyağlı dariole kalıplarına koyun, sosu üzerine boşaltın ve garnitür olarak sebze toplarını ilave edin

ÖNERİ : Pirincin yarısını yabani pirinçle değiştirerek cazip bir görünüm elde etmeye çalışın Yabani pirinç Amerika'ya özgü sulu bir bitkidir Tanelerinin hafif ceviz tadı vardır ve değişik sebzelerle iyi gider



Alıntı Yaparak Cevapla