Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Rheinisher - Acılı Kavurma

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Rheinisher - Acılı Kavurma




Alman Mutfağı- Rheinisher - Acılı Kavurma

Malzemeler

Biftek 800 gr

Yağ 2 çorba kaşığı

Havuç 2 adet

Kırmızı şarap 1/4 lt

Kereviz 100 gr

Çavdar kıtırı 100 gr

Maydanoz 1 demet

Kuru üzüm 50 gr

Soğan 2 adet

Tuz Karabiber

Kırmızı şarap sirkesi 1/4 lt

Şeker pekmezi 1 çay kaşığı

Defne yaprağı 2 adet

Ardıç tanesi 2 adet

Yeni bahar tanesi 2 adet

Yapılışı

Havuç, kereviz ve maydanozu küçük parçalar halinde doğrayın

Soğanı soyun ve halka halka doğrayın

Bir kapta sirke ve 1/2 lt Suyu kaynatın

Bunun içine sebzeleri, defne yaprağını, ardıç tanelerini ve yeni bahar tanelerini atarak 5 dakika haşlayın Bir tarafta soğumaya bırakın

Bifteği bir kaba koyun, soğuk sosu üzerine dökün ve üç gün buzdolabında bekletin

Kalan havucu ve soğanı soyun ve ince ince doğrayın

Bifteği süzgeçten geçirerek kurumasını bekleyin

Bifteği içinde beklettiğiniz sosu daha sonra kullanılmak üzere bir tarafta saklayın

Düdüklü tencerede yağı kızdırarak içinde havucu ve soğanı 2 dakika kavurun 1/4 lt Sos ve kırmızı şarabı bunun üzerine dökün ve çavdar kıtırını kırarak ekleyin

Düdüklü tencereyi kapatın ve pişirme gösterge çubuğu II Konuma gelene dek ısıtın Daha sonra ateşin altını kısarak 35-40 dakika pişirin

Tencerenin kendi kendine soğumasını bekleyin, eti çıkarın ve sıcak tutun

Sosu süzgeçten geçirerek dökün, kuru üzümleri ekleyin ve kremamsı bir hal alana kadar pişirin Daha sonra ete tuz, karabiber ve şeker pekmezi ekleyin

Sicak olarak servis yapin



Alıntı Yaparak Cevapla