Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Apfelstrudel - Elmalı Tatlı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Apfelstrudel - Elmalı Tatlı




Alman Mutfağı- Apfelstrudel - Elmalı Tatlı

Malzemeler

Un 14 çorba kaşığı (125 gr)

Badem (Kıyılmış) 50 gr

Tuz Bir çimdik

Çekirdeksiz üzüm (Sultani) 50 gr

Margarin 25 gr

Ekmek kırıntısı 25 gr

Yumurta (Hafifçe çırpılmış) 1 adet

Tarçın Yarım çay kaşığı

Sıcak su 3 çorba kaşığı

Tereyağı (erimiş) 1 çorba kaşığı

Elma (Soyulmuş, gobeği çıkarılmış ve ince ince dilimlenmiş) 1,5 kilo

Toz şeker 100 gr

Yapılışı

Unla tuzu derin bir kabın içine eleyin Margarini katın ve parmaklarınızla ezerek unla karıştırın Sonra yumurta ile sıcak suyu katarak katı bir hamur yapın Hamuru hafifçe unlanmış düz bir yere koyun ve iyice yoğurun Yoğurduğunuz hamuru naylon bir beze sararak ılık bir yerde 30 dakika süreyle dinlendirin Hamuru açacağınız yere düz bir tülbent serin üzerini iyice unlayın ve hamuru bu tülbentin üzerinde açın

Yufka halinde açılmış hamuru biraz daha inceltmek için, yufkayı tülbentiyle birlikte elinizin üst tarafına alın ve sağa sola çekiştirerek yayın

Hamurun soğumaması için çok hizli yapmalisiniz

Erimiş yağı yufkanın üzerine sürün, sonra ayrı bir yerde birbirine karıştırdığınız malzemeyi yufkanın üzerine eşit ölçülerde serin ve tülbentin yardımıyle yuvarlaya yuvarlaya sıkıca sarın

Hazırladığınız çöreği hafifçe yağlanmış bir tepsiye yerleştirin ve üzerini tekrar erimiş yağla yağlayın Daha Önceden 190 derece ısıtılmış fırında 40 dakika veya altın sarısı rengini alıncaya kadar pişirin



Alıntı Yaparak Cevapla