Konu
:
Alman Mutfağı - Rotkohl - Elmalı Kırmızı Lahana
Yalnız Mesajı Göster
Alman Mutfağı - Rotkohl - Elmalı Kırmızı Lahana
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Mutfağı - Rotkohl - Elmalı Kırmızı Lahana
Alman Mutfağı-Rotkohl - Elmali Kirmizi Lahana
Malzemeler
Kırmızı Lahana (İnce ince kıyılmış) 1 kg
Defne yaprağı 1 adet
Kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı
Kaynar su 2 bardak
Toz şeker 1 silme çorba kaşığı
Tuz
Biber
Elma (Soyulup gobekleri çıkartılarak dilimlenmiş) 225 gr
Soğan (Küçük, çentilmiş) 1 adet
Karanfil (Çekilmiş veya dövülmüş) 1 çimdik
Yapılışı
Lahanayı bir tencereye koyun; sirkeyi, şekeri, tuz ve biberi katarak karıştırın
Yağı veya içyağını derin bir tencerede eritin ve elmalarla soğanı 5 dakika veya elmaların rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun, içine dövülmüş karanfili, defne yaprağını, suyu ve lahanayı katın
Tencerenin kapağını kapayarak hafif ateşte bir saat kadar kaynatın
Suyunu çekmemesi için arada bir kontrol edin, gerekirse su ekleyin
Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul