Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı - Rotkohl - Elmalı Kırmızı Lahana

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı - Rotkohl - Elmalı Kırmızı Lahana




Alman Mutfağı-Rotkohl - Elmali Kirmizi Lahana

Malzemeler

Kırmızı Lahana (İnce ince kıyılmış) 1 kg

Defne yaprağı 1 adet

Kırmızı şarap sirkesi 6 çorba kaşığı

Kaynar su 2 bardak

Toz şeker 1 silme çorba kaşığı

Tuz

Biber

Elma (Soyulup gobekleri çıkartılarak dilimlenmiş) 225 gr

Soğan (Küçük, çentilmiş) 1 adet

Karanfil (Çekilmiş veya dövülmüş) 1 çimdik

Yapılışı

Lahanayı bir tencereye koyun; sirkeyi, şekeri, tuz ve biberi katarak karıştırın Yağı veya içyağını derin bir tencerede eritin ve elmalarla soğanı 5 dakika veya elmaların rengi hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun, içine dövülmüş karanfili, defne yaprağını, suyu ve lahanayı katın Tencerenin kapağını kapayarak hafif ateşte bir saat kadar kaynatın Suyunu çekmemesi için arada bir kontrol edin, gerekirse su ekleyin Servis yapmadan önce defne yaprağını çıkartın



Alıntı Yaparak Cevapla