Yalnız Mesajı Göster

Gyrabeh Dünya Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gyrabeh Dünya Mutfağı




Gyrabeh dünya mutfağı



200 gr tereyağı

200 gr pudra şeker

200 gr un

100 gr irmik

35 gr toz fıstık

1 çay kaşığı gül suyu

1 yemek kaşığı portakal suyu

Yarım su bardağı soyulmuş Antep fıstığı

Tereyağını eritip ılınmaya bırakın Şekeri ekleyip iyice çırpın Gül suyu, portakal suyu, irmik, un ve toz fıstığı ekleyip yoğurun Hamuru 15 dakika dinlendirin

Hamurdan küçük parçalar kopartıp elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye aralıklı dizin üzerlerine birer fıstık yerleştirip 180 dereceye ayarlanmış fırında 15-20 dakika pişirin Fırından çıkartıp soğumaya bırakın Servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla