Yalnız Mesajı Göster

Kup Jag Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kup Jag Yemek Tarifi




FINDIKLI TAVUK ETİ Malzemeler

4 tavuk göğüs eti, 1 yumurta

1 çay bardağı un, 1 su bardağı fındık

2-3 dal frenk soğanı

Tuz, karabiber

Ayçiçeği yağı

Garnitür için

10 kırmızı kiraz domates

10 sarı kiraz domates

Yarım çay bardağı kıyılmış maydanoz

4 yemek kaşığı zeytinyağı

1 diş sarımsak ve Tuz

FINDIKLI TAVUK ETİ TARİFİ

Fındığı iri kalacak şekilde kırın ve bir tabağa alın Un, karabiber ve tuz ekleyip harmanlayın Tavuk göğüs etlerini et döveceği ile inceltin Yumurtayı küçük bir kasede çırpın Etleri önce yumurtaya sonra fındıklı karışıma bulayıp kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın Frenk soğanı ile bağlayarak süsleyin Garnitür için, domatesleri ortadan ikiye bölün Sarımsağı rendeleyerek zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun Domatesleri ekleyip soteleyin Tuz ve ince kıyılmış maydanoz ilave ederek harmanlayın Fındıklı tavuk ile tabağa alarak sıcak servis yapın


Alıntı Yaparak Cevapla