10-15-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tarka Dhal Mercimekli Sos - Hint Mutfağı
Tarka Dhal (Mercimekli Sos ) Hint Mutfagi
Malzemeler:
- 115 gr Kırmızı mercimek
- 50 gr Sarı mercimek
- 2,5 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı toz zencefil
- 4 diş sarımsak
- 4 çay kaşığı zerdaçal
- 2 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Sosu İçin
- 2 yemek kaşığı sıvı margarin
- 1 adet soğan
- 1 çay kaşığı hardal tohumu
- 1 tatlı kaşığı kırmızı acı biber
- 1 adet domates
Süslemek İçin
- 10 adet taze kişniş yaprağı
- 2 adet sivri biber acı
- 1/2 demet taze nane
Yapilisi:
2 adet sivri biberin içini çıkarıp, kıyınız
2,5 bardağı su içinde ayıklanmış mercimekleri toz zencefil, sarımsak, zerdaçal ve kıyılmış sivribiberi ekleyip, mercimekler pişene kadar kaynatınız (10-15 dakika)
Mixerde kalın püre haline gelene kadar çekiniz
Tuz ile baharatlandırınız
Sosu
Kuru soğanı yemeklik doğrayınız
Domatesin kabuğunu soyup, küp küp doğrayınız
Yayvan bir tencerede sıvı margarini kızdırıp, kuru soğanları pembeleşinceye kadar kavurunuz
Daha sonra içine hardal tohumu, acı kırmızı biber, ve doğranmış domatesleri ekleyip, bir taşım kavurunuz
Hazırladığınız sosu, püre haline getirdiğiniz mercimeklere ekleyip, hepsini birlikte bir taşım pişiriniz
Acı sivri biberlerin içini çıkarıp, ince ince kıyınız
Taze nane ve kişniş yapraklarını kıyınız
Mercimek sosunu servis tabağına alıp üzerini acı sivri biber, taze kişniş ve taze nane ile süsleyip, sosu ılık olarak servis ediniz
|
|
|