Konu
:
Azeri Mutfağı - Gürze Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Azeri Mutfağı - Gürze Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Azeri Mutfağı - Gürze Tarifi
Azeri Mutfağı-Gürze Tarifi
Malzemeler
Kişi başına 200 g koyun eti
80 g buğday unu
25 g yağ
yumurta
50 g yoğurt
0
1 g tarçın
karabiber ve tuz
Yapılışı
Gürze için et soğan ile birlikte kıyma makinesinden geçirilir, üzerine karabiber, tuz koyup karıştırılır
Ve tavada kavrulur
Una tuz (bazen yumurta), su koyarak katı hamur yapılır
1 mm kalınlığında yayılır ve çapı 5 cm olacak daireler kesilir
Hazır olan kıymadan dairelerin ortasına koyulur ve bir ucu açık kalacak şekilde kapatılır
Hazır olduktan sonra bulyonda pişirilir
Gürze bulyonun üzerine çıktığında pişmiştir
Sofraya verilirken bulyondan alınan gürzeler tabağa koyulur, üzerine yağ ve kıymanın geri kalan kısmı dökülür
Sonra üzerine tarçın atılır, ayrıca tabakta ise yoğurt koyulur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul