Yalnız Mesajı Göster

Azeri Mutfağı - Gürze Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Azeri Mutfağı - Gürze Tarifi




Azeri Mutfağı-Gürze Tarifi

Malzemeler

Kişi başına 200 g koyun eti

80 g buğday unu

25 g yağ

yumurta

50 g yoğurt

01 g tarçın

karabiber ve tuz

Yapılışı

Gürze için et soğan ile birlikte kıyma makinesinden geçirilir, üzerine karabiber, tuz koyup karıştırılır Ve tavada kavrulur Una tuz (bazen yumurta), su koyarak katı hamur yapılır 1 mm kalınlığında yayılır ve çapı 5 cm olacak daireler kesilir Hazır olan kıymadan dairelerin ortasına koyulur ve bir ucu açık kalacak şekilde kapatılır Hazır olduktan sonra bulyonda pişirilir Gürze bulyonun üzerine çıktığında pişmiştir Sofraya verilirken bulyondan alınan gürzeler tabağa koyulur, üzerine yağ ve kıymanın geri kalan kısmı dökülür Sonra üzerine tarçın atılır, ayrıca tabakta ise yoğurt koyulur



Alıntı Yaparak Cevapla