Konu
:
Fatayer Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fatayer Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fatayer Tarifi
Fatayer tarifi
Hamur için
2
5 su bardağı un
1 tatlı kaşığı instant maya
Yarım su bardağı ılık süt
Yarım su bardağı ılık su
1 çay kaşığı toz şeker
Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
İç harcı için
500 gr ıspanak
1 soğan
1 kırmızıbiber
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı sumak
2 yemek kaşığı süt
Tuz
Karabiber
Fatayer hazırlanışı
Fatayer:
Un ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın
Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve 10 dakika yoğurun
Hamuru bezelere ayırıp bir tepsiye dizin ve üzerini örterek mayalanmaya bırakın
Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın
Soğanı da küp şeklinde doğrayın ve biberle karıştırın
Tuz, karabiber, sumak ekleyip harmanlayın
Ispanakları ince doğrayın
üzerine tuz ekleyip elinizle ovalayın
Sudan geçirerek soğanlı karışıma ekleyin
Limon suyunu ilave edin
Bezeleri merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına ıspanaklı harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın
Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine süt sürün
180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin
Ilındıktan sonra servis yapın
Fatayer artık hazır, afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul