Yalnız Mesajı Göster

Fatayer Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Fatayer Tarifi




Fatayer tarifi



Hamur için

25 su bardağı un

1 tatlı kaşığı instant maya

Yarım su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı ılık su

1 çay kaşığı toz şeker

Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı

İç harcı için

500 gr ıspanak

1 soğan

1 kırmızıbiber

1 limonun suyu

2 yemek kaşığı sumak

2 yemek kaşığı süt

Tuz

Karabiber

Fatayer hazırlanışı

Fatayer:

Un ve mayayı geniş bir kasede harmanlayın Diğer malzemeleri ekleyip karıştırın ve 10 dakika yoğurun Hamuru bezelere ayırıp bir tepsiye dizin ve üzerini örterek mayalanmaya bırakın

Biberlerin çekirdeklerini temizleyip küp şeklinde doğrayın Soğanı da küp şeklinde doğrayın ve biberle karıştırın Tuz, karabiber, sumak ekleyip harmanlayın Ispanakları ince doğrayın üzerine tuz ekleyip elinizle ovalayın Sudan geçirerek soğanlı karışıma ekleyin Limon suyunu ilave edin

Bezeleri merdane ile çay tabağı büyüklüğünde açıp ortalarına ıspanaklı harçtan yerleştirin ve üçgen şeklinde kapatın Yağlı kağıt serili tepsiye dizip üzerlerine süt sürün 180 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar pişirin Ilındıktan sonra servis yapın

Fatayer artık hazır, afiyet olsun



Alıntı Yaparak Cevapla