Yalnız Mesajı Göster

Emine Beder Ustadan Yemek Tarifi Çerkez Böreği

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Emine Beder Ustadan Yemek Tarifi Çerkez Böreği




Emine Beder Ustadan Yemek Tarifi Çerkez Böreği

Gerekli Malzemeler

55 su bardağı un

15 çorba kaşığı bira mayası

4 adet patates

1 adet kuru soğan

150 gram beyaz peynir

1 demet maydanoz

1 çorba kaşığı tereyağı

Yeterince Su

1 çorba kaşığı toz şeker

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Tuz ve Karababiber

Çerkez Böreği

Bir su bardağı ılık suya, bir çorba kaşığı şekeri ve 15 çorba kaşığı mayayı ilave ederek mayanın kabarmasını sağlayalım Unun ortasını açarak mayalı sıvıyı boşaltalım Yeterince tuz ve azar azar su ilave ederek yoğuralım Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edelim Hamur ele yapışmayacak ve özlü bir kıvama gelene dek yoğuralım Hamurun üzerini örterek ılık bir ortamda mayalanmasını bekleyelim

Ayrı bir yerde haşlanmış patatesleri soyup, rendeleyelim Soğanı küçük küçük doğrayarak, sıvı yağda pembeleştirelim Ateşten alarak içine patatesleri, ince doğranmış maydanozu, tuz, karabiber ve ezilmiş beyaz peyniri Uave ederek, karıştıralım Mayalanan hamurdan iki ceviz iriliğinde parçalar koparıp, unlanmış bir zeminde, 3 mm kalınlığında açalım Ortasına patatesli içten bir miktar koyup, hamurun kenarlarını ortada toplayıp, büzdürerek kapatalım

Büzülen kısmı ters çevirerek merdane yardımı ile hafifçe açarak biraz inceltelim Hafifçe yağlanmış teflon tavada hamurlarımızı orta harlı ateş üzerinde arkalı önlü kızartalım

Kızaran hamur işlerine tereyağı sürerek üst üste dizelim



Alıntı Yaparak Cevapla