Yalnız Mesajı Göster

Acı Ve Ekşi Çorba Çin Usulü - Çin Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Acı Ve Ekşi Çorba Çin Usulü - Çin Mutfağı




Acı ve Ekşi Çorba Çin Usulü

Malzeme

- 4-6 kurumuş Çin mantarı

- 115 gr Tavuk göğsü

- 1 paket tofu

- 50 gr Bamboo shoots

- 600 ml Tavuk suyu

- 1 yemek kaşığı pirinç sirkesi

- 1 yemek kaşığı light soya sos

- 1 yemek kaşığı dry sherry

- Tuz, çekilmiş karabiber

- 1 yemek kaşığı mısır nişastası

Hazırlanışı

Kuru çin mantarını su ile ıslatın, mantarları yumuşayınca suyunu sıkınız

Bütün malzemeyi ince şeritler halinde doğrayınız

Yayvan bir tencere içersinde tavuk suyunu kaynatınız

Tavuk suyu kaynayınca kesilmiş malzemeleri (Bamboo, tofu, tavuk, çin mantarı) ekleyip, 15 dakika kaynatınız

En son olarak pirinç sirkesi, dry sherry, light soya sosu ve mısır nişastasını ekleyip, tuz ve karabiber ile baharatlandırın

NOT : Kaynayan çorbaya mısır nişastasını katarken, devamlı karıştırın ve mısır nişastasını önceden küçük bir kasede su veya sıvı yağ ile sos kıvamına getiriniz



Alıntı Yaparak Cevapla