Yalnız Mesajı Göster

Kiev Tavuğu Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kiev Tavuğu Yemek Tarifi




Malzeme:

Dört adet kemiksiz tavuk göğsü

Bir bardak rende kaşar peyniri

İki adet domates

Altı-yedi adet mantar

Dört dilim dana jambon

Bir kaşık tereyağı

Tuz, karabiber

Kimyon

Yarım bardak galeta unu

Bir bardak kızartma yağı

Bir yumurta

Yapılışı: Tavuk göğüslerini yağlı kâğıdın arasında döverek inceltin Yufka gibi yayıp, içine önce geniş dana jambon serip üstüne rendelenmiş kaşar, rendelenmiş domates, ince kıyılmış mantar ve bir çimdik tereyağı koyarak rulo gibi sarın Kimyon, tuz ve karabiber karışımına bulayıp bir süre bekletin

Önce çırpılmış yumurtaya sonra galeta ununa batırıp orta kızgınlıktaki yağda kızartın Eğer yağı çok kızdırıp veya yüksek ateşte pişirirseniz içleri pişmez ve çok lezzetli olan bir yemek kâbusa dönüşür Benden söylemesi Yanında haşlanmış patates, havuç ve lahana ile servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla