Konu
:
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi
Fransız Mutfağı Kuru Kayısılı Pasta Tarifi
Mutfak:Fransız Mutfağı
Zorluk:2
Süre2
Malzemeler :
300 Gr kuru kayısı (akşamdan suda bekletilmiş)
70 Gr un
70 Gr tozşeker
2 Çorba kaşığı sıvı yağ
50 Gr krema
3 Adet yumurta ( sarıları ayrılmış)
Bir tutam tuz
Hazırlanışı :
Derin bir kabın içerisinde un, şeker, yağ ve yumurta sarılarını iyice karıştırın
Diğer tarafta, yumurta aklarını derin bir kabın içerisine alın
El mikseri ile (bir tutam tuz ekleyerek) katılaşana kadar çırpın
Bir spatula yardımı ile hazırladığınız karışıma ekleyin
Fırın kabını çok hafif yağlayın
Kayısıları içerisine yerleştirin
Üzerine karışımı boşaltın
Önceden orta derecede ısıtılmış fırında 15,20 dakika pişirin
Ilık olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul