Konu
:
Puri - Hint Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Puri - Hint Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Puri - Hint Mutfağı
Puri Hint Mutfagi
Malzemeler:
250 gr
bugday unu
1 corba kasigi ghi
1 cimdik tuz
kizartmak icin ayrica ghi
Yapilisi:
Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir
Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur
Nemli bir beze sarilarak 30 dak
bekletilir
Hamur 4 er cm
capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir
Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir
Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir
Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir
Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul