Yalnız Mesajı Göster

Puri - Hint Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Puri - Hint Mutfağı




Puri Hint Mutfagi

Malzemeler:

250 grbugday unu

1 corba kasigi ghi

1 cimdik tuz

kizartmak icin ayrica ghi

Yapilisi:

Un,tuz ve ghi karistirilarak birbirine yedirilir

Ilik su azar azar katilir ve hamur sertce olana kadar yogrulur

Nemli bir beze sarilarak 30 dak bekletilirHamur 4 er cm capinda toplar haline getirilir ve yaglanmis merdane ile acilir

Ince ve yuvarlak olmasina ozen gosterilir

Sicak yagda kizartilir ama kabarincaya kadar kepceyle yagin icinde tutmak gerekir Ters yuz edilen puri pembelesince yagdan alinir

Yagin suzulmesi icin dik yerlestirilir



Alıntı Yaparak Cevapla