Konu
:
Alman Mutfağı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Mutfağı Yemek Tarifi
10-15-2012
#
7
Prof. Dr. Sinsi
Alman Mutfağı Yemek Tarifi
Berliner
Malzemeler :
400 gr un
çikolata
25 gr süt
pudra şekeri
50 gr margarin
40 gr toz şeker
25 gr yaş maya
2 adet yumurta
tuz, sıvıyağ
kayısı marmelatı
Yapılışı :
Unun ortası açılıp süt, margarin, şeker, maya ve yumurtalar koyulup yoğrulur
Hamur üstü örtülü olarak 5 dakika dinlendirilir
Küçük parçalara bölünüp, el ile yuvarlak şekil verilerek unlanmış bir bezin üstüne dizilir
Kurumamaları için üzerleri bir bezle örtülür
Mayalanması için ılık ortamda 20-30 dakika bekletilir
Orta ateşte ocağı üzerindeki tavaya yağ koyulur
Yağ ısınınca hamurlar içine atılır
Yağın içindeki hamurlar renk alınca bir kevgir ile ters yüz edilip diğer yüzlerinin de pişip renk alması sağlanır
Yağın içinden çıkarılan berlinerler soğuduktan sonra içlerine ucunda küçük duy bulunan sıkma torbası ile marmelat şırınga edilir
Üstlerine pudra şekeri serpilir
Eritilmiş çikolataya batırılarak süsleme yapılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul