Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #9
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




Dresden Usulü Christ Stollen (Noel Keki)

Malzemeler :

150 gr şeker
1 tatlı kaşığı kakule
1 tatlı kaşığı tuz
2 limon kabuğu rendesi
1 kg un
100 gr kıyılmış badem
2 küçük bardak rom
500 gr tereyağı
1/4 lt süt
20 gr acı badem aroması
80 gr maya
100'er gr küçük küplere bölünmüş limon ve portakal Şekerlemesi
600 gr kuru üzüm
Üzerine sürmek için: 200 gr sıvı tereyağı
200 gr kuş üzümü
Sıcak iken üzerine serpmek için: 250 gr toz şeker, 5 çorba kaşığı vanilya ve Soğuduktan sonra üzerine serpmek için: Pudra şekeri

Yapılışı :

Kuru üzüm ve kuş üzümü yıkanır, üzerine rom dökülerek bir gece bekletilir Maya 1 çorba kaşığı şeker ve 3 çorba kaşığı ılık süt ile karıştırılarak ılık bir ortamda bekletilir Unun 2/3'ü bir kabın içine elenir, ortası açılarak kenarına baharat, şeker ve ısıtılmış yağ konur, ortadan başlayarak maya un, süt ve diğer malzeme ile karıştırılır Hamurda kabarcıklar oluşana kadar iyice karıştırılır, Kalan un da ilâve edilerek yoğrulur
Sonunda kuru üzüm, kuş üzümü, badem, limon ve portakal şekerlemesi içine karıştırılır, ılık bir ortamda kabarması için bekletilir Hamur kabardıktan sonra iki adet somun haline getirilir yağlı bir tepsi üzerine konarak biraz daha kabarması için bekletilir 175190şde 50-60 dakika pişirilir
Pişirdikten hemen sonra üzerine sıvı tereyağı sürülür ve şeker ile vanilya serpilir Soğuduktan sonra üzerine pudra şeker serpilir






Alıntı Yaparak Cevapla