Konu
:
Alman Mutfağı Yemek Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Mutfağı Yemek Tarifi
10-15-2012
#
10
Prof. Dr. Sinsi
Alman Mutfağı Yemek Tarifi
PEYNİRLİ TART Tart hamuru için malzemeler
125 gram oda sıcaklığında margarin
1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı yoğurt
1 yumurtanın akı, Yarım paket kabartma tozu
Aldığı kadar un, Tuz
İçi için
250gr beyaz peynir, Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu, 1 yumurtanın sarısı
Biberli zeytin ve Pulbiber
PEYNİRLİ TART TARİFİ
Hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın
Unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yogurun
Üzerini nemli bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirin
Tartın üzerini süslemek için mandalina büyüklüğünde bir miktar tart hamurunu ayırın
Diğer hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın
Kenarlarını yükseltin
Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp peynirle karıştırın
Bu karışımı tart hamurunun üzerine yayıp, üzerine dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin
Ayırdığınız hamurdan uzun çubuklar yapıp tartın üzerini kafes şeklinde süsleyin
Yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp pulbiber serpin
Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul