Yalnız Mesajı Göster

Alman Mutfağı Yemek Tarifi

Eski 10-15-2012   #10
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Alman Mutfağı Yemek Tarifi




PEYNİRLİ TART Tart hamuru için malzemeler

125 gram oda sıcaklığında margarin

1 çay bardağı sıvıyağ, 1 yemek kaşığı yoğurt

1 yumurtanın akı, Yarım paket kabartma tozu

Aldığı kadar un, Tuz

İçi için

250gr beyaz peynir, Yarım demet maydanoz

Yarım demet dereotu, 1 yumurtanın sarısı

Biberli zeytin ve Pulbiber

PEYNİRLİ TART TARİFİ

Hamur için margarin, sıvıyağ, yoğurt, yumurta akı ve tuzu bir kaba alıp karıştırın Unu ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene dek yogurun Üzerini nemli bir bez ile örtüp yarım saat dinlendirin Tartın üzerini süslemek için mandalina büyüklüğünde bir miktar tart hamurunu ayırın Diğer hamuru yağlanmış tart kalıbına yayın Kenarlarını yükseltin Maydanoz ve dereotunu incecik kıyıp peynirle karıştırın Bu karışımı tart hamurunun üzerine yayıp, üzerine dilimlenmiş zeytinleri yerleştirin Ayırdığınız hamurdan uzun çubuklar yapıp tartın üzerini kafes şeklinde süsleyin Yumurta sarısını hamurun üzerine sürüp pulbiber serpin Önceden ısıtılmış 180° fırında üzeri kızarana kadar pişirin






Alıntı Yaparak Cevapla