Konu
:
Çikolatalı Krep - Fransız Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Çikolatalı Krep - Fransız Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Çikolatalı Krep - Fransız Mutfağı
Çikolatali Krep
250 gr un
270 gr çikolata
2 çorba kasigi seker
1 çorba kasigi sivi yag
1 çorba kasigi tereyagi
1 fiske tuz
50 cl süt
3 yumurta
Çelik bir kabin içine unu eleyin
Içine, yumurta, tuz ve sekeri ilave edin
Çirpma teli ile malzemeleri karistirip içine sütü sicim gibi dökerek hamura yedirin
Tereyagini eritip içine ilave edin
Süzgeçten geçirip 15-20 dakika dinlendirin
Krebin piserken yapismamasi için tavayi çok iyi temizleyin
Tavayi temizledikten sonra sivi yagla yaglayin ve ocakta kizdirin
Hamuru dökerken, tavayi iki tarafa egerek, hamurun ince bir tabaka seklinde dibe yayilmasini saglayin
20 saniye kadar kizartip öbür yüzünü (bir çelik spatula yardimiyla) çevirin ve 20 saniye daha pisirip alin
Diger krepleri pisirirken, tavayi çok hafif yaglayin
Çikolatayi çelik bir kabin içinde benmari usulü (su dolu bir tencerenin içine kabi koyarak) eritin
Sogumadan krebin üzerine dökün
Çikolatili krepleriniz servise hazir hale gelecektir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul