Konu
:
Anna Usulü Patates - Fransız Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Anna Usulü Patates - Fransız Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Anna Usulü Patates - Fransız Mutfağı
Anna Usulü Patates
Hazırlama
çorba kasigi tereyagi
4 adet patates
Tuz, karabiber
Patatesler soyulup yikanir
Bir biçak yardimiyla patateslere üç-dört cm
çapinda silindir sekli verilir
Biçak veya sebze kiyacagiyla patatesler 2 mm
kalinlikta dilimlere ayrilir (patates çipsi seklinde)
Patatesler dilimlendikten sonra kesinlikle yikanmamalidir çünkü nisastasi gider ve piserken birbirine yapismaz ve dagilarak görünümü bozulur
Tavaya biraz tereyagi konur ve kizdrilir
Patates dilimleri 10-12 cm
çapinda, daire seklinde tek kat olarak dizilir
Alt yüzü kizardiktan sonra dilimlerin sekli hiç bozulmadan alt üst edilir ve kizarana kadar pisirilir
Patatesin pismedigini düsünüyorsaniz patatesleri firina vererek biraz daha pismelerini saglayabilirsiniz
Bu garnitür, önemli yemek davetlerinde izgara ve kizartma etlerle sicak olarak servis edilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul