Konu
:
Tamatar Panir Malai Kremalı Peynirli Domates - Hint Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Tamatar Panir Malai Kremalı Peynirli Domates - Hint Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tamatar Panir Malai Kremalı Peynirli Domates - Hint Mutfağı
Tamatar Panir Malai (Kremali Peynirli Domate s ) Hint Mutfagi
Malzemeler:
8 Litre sut
8-9 corba kasigi limon suyu
4 orta boy domates (her biri 8 parcaya bolunmus)
1/2 litre cig krema
2 corba kasigi ghi
2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz
1 tatli kasigi tane kimyon
1 tatli kasigi toz zerdecal
1 tatli kasigi ezilmis tane karabiber
1 tatli kasigi tuz
Yapilisi:
Kaynar sütün icine limon suyu konur
Sut kesilince atesten alinip 10 dak
bekletilir
Sonra bir tulbentten suzulur
5-10 saniye soguk suyun altinda calkalanir
10 dak
suzulmasi icin bekletilir
Tulbentten alinan peynir soguyunca 2 cm lik parcalara bolunur
Tavaya konan *ghi eriyince kimyon eklenir
Hafif pembelesince domates,peynir parcalari,zerdecal,tuz eklenir
1 dak
daha pisirilir
Atesten alinan karisim cig kremaya aktarilir
Karabiber serpilip karistirilir
Maydanoz ile suslenip sicak sicak servis yapilir
*Puri ile lezzet ve besin degeri artar
*Ghi:Tereyagi hafif ateste 2-3 saat aritilir
Bu sure icinde olusan sert maddeler cikartilir
*Puri:Beyaz unla veya has bugday unuyla hazirlanan ekmek
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul