Yalnız Mesajı Göster

Kaymaklı Salata - Rus Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kaymaklı Salata - Rus Mutfağı




Kaymakli Salata Rus

Malzemeler:

Salatalık 4 adet (soyulmuş, çekirdekleri ayıklanmış ve küp halinde doğranmış)

Sirke Yarım çay kaşığı (Beyaz sarap sirkesi tercih edilir)

Sofra Tuzu 5 çay kaşığı

Yumurta 3 lop

Kaymak 4 çorba kaşığı

Sirke (garnitür için) 15 çay kaşığı

Hardal 1 çay kaşığı

Şeker 1/4 çay kaşığı

Beyaz karabiber çay kaşığı ucuyla

Marul yaprağı 4-6 adet

Dereotu (kıyılmış) 1 çorba kaşığı

Yapilisi:

Salatalığı, sirke ve tuzla birlikle derin bir kaseye koyun

Salatalık suyunu bırakıncaya kadar oda sıcaklığında 30 dakika dinlendirin Salatalıkların suyunu süzün, kağıt peçete ile kurutun ve büyük bir kaseye koyun

Yumurtaların beyaz kısımlarını ayırın ve uzun çubuklar halinde kesin, salatalığa karıştırın

Tahta bir kaşıkla yumurta sarılarını tel bir süzgeçten geçirip ezerek salatalıkların üzerine dökün

Kaymağı, beyaz şarap sirkesini, hardalı, şekeri ve beyaz karabiberi bulamaç yapın Bulamacı salatanın üstüne dökerek karıştırın Salatayı karıştırırken salatalıkların ezilmemesine dikkat edinTuz ilave edin

Salatayı marul yaprakları üzerine koyarak dereotunu serpin ve çok iyi soğutulmuş olarak servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla