Konu
:
Lezzetli Dal Makhani Tarifi Dal Makhani Nasıl Pişirilir?
Yalnız Mesajı Göster
Lezzetli Dal Makhani Tarifi Dal Makhani Nasıl Pişirilir?
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Lezzetli Dal Makhani Tarifi Dal Makhani Nasıl Pişirilir?
Lezzetli Dal makhani Tarifi Dal makhani Nasıl Pişirilir?
Dal makhani malzemeleri
500 gr yeşil mercimek 100 gr barbunya 100 gr tereyağı 75 ml krema 125 gr domates püresi 25 gr zencefil 3 diş sarımsak 10 gr garam masala 20 gr kırmızı toz biber Tuz
Dal makhani hazırlanışı
Dal makhani:
Sarımsakları temizleyip kıyın
Yeşil mercimek ve barbunyayı sekiz saat suda bekletin
Suyunu değiştirip mercimeği haşlayın
Pişince ocaktan alıp sudan geçirin
Zencefil ve kıyılmış sarımsağı ekleyip yeniden kaynatın
Kısık ateşte mercimeği iyice pişirin
Kıyılmış sarımsağı bir tavada soteleyin
Kırmızı toz biber ve domates püresini ekleyin
Birkaç dakika daha soteleyip ocaktan alın
Karışımı ve tereyağını mercimeğe ilave edip 15 dakika daha pişirin
Son olarak krema ve garam masalayı ekleyin
Kıyılmış taze kişniş ile süsleyerek servis yapın
afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul