Konu
:
Alman Mutfağı - Alman Sosu Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Alman Mutfağı - Alman Sosu Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Alman Mutfağı - Alman Sosu Tarifi
Alman Mutfağı- ALMAN SOSU Tarifi
Malzemeler
800 ml Tavuk velutesi
400 ml Tavuk suyu
4 Adet Yumurta sarısı
50 gram Mantar bölünmüş
50 gram Margarin
200 ml Çiğ krema
1 Çay kaşığı tuz ve karabiber
1 Adet limon (suyu)
Yapılışı
BEYAZ ET SOSUDUR
(TAVUK-HİNDİ VB
)
Derin bir tavada tavuk velutesi, tavuk suyu, yumurta sarılarını ve mantarları iyice karıştırıp, bir taşım kaynatın
Ateşi kısın
Tavadaki karışımın 1/3’ü kalıncaya kadar, dibini tutmamasıiçin bir spatula ile sürekli karıştırarak, suyunu çektirin
Süzgeçten süzün
Sosa önce margarini sonra kremayı ve tuz, karabiberi ekleyip kontrol edin
Limon suyunu ekleyerek sosu tamamlayın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul