Yalnız Mesajı Göster

Khalva Ceviz Kreması - Rus Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Khalva Ceviz Kreması - Rus Mutfağı




Khalva (cevİz Kremasi)

Malzemeler:

Süt 3 bardak

Şeker 3,5 çorba kaşığı

Mısır unu 3 silme çorba kaşığı

Tereyağı (Tuzsuz) 100 gr

Ceviz 175 gr

Tarçın Yarım çay kaşığı

Yapilisi:

Üç çorba kaşığı sütü şeker ve mısır unu ile karıştırın Geri kalan sütü bir tencereye koyun ve önce yaptığınız bulamacı karıştıra karıştıra süte katın Devamlı karıştırarak karışım koyulaşıncaya kadar 2 - 3 dakika kadar kaynatın (beyaz sos)

Tereyağını bir tavada eritin ve içine cevizleri atın

Yağa karışmış cevizleri derin olmayan bir kaba serin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında, tahta kaşıkla sık sık karıştırarak 20 dakika kadar veya cevizler iyice kahverengi oluncaya kadar kavurun

Beyaz sosu cevizlerin üzerine dökün Kabın üzerini alüminyum bir kâğıtla örtün ve fırının üst gözünde 15-20 dakika veya sos koyulaşıncaya kadar pişirin Ayrı ayrı tabaklarda, üzerine tarçın serperek hemen servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla