Yalnız Mesajı Göster

Proski - Rus Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Proski - Rus Mutfağı




Proski

Malzemeler:

Hamuru için:

1 kg un

400 gr margarin (oda sıcaklığında yumuşatılmış)

5 adet yumurta

7 adet kesme şeker büyüklüğünde yaş maya veya 1 yemek kaşığı toz maya

1 yemek kaşığı tuz

Yarım yemek kaşığı toz biber

2 yemek kaşığı domates salçası

Harcı için:

1 su bardağı rende beyaz peynir

Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz

Yapilisi:

Derin bir kabın içine un konur ve oda sıcaklığında iyice yumuşamış margarin de eklenip, yumurtalar kırılır

Yumurtaların üzerine de maya ve tuz eklenir

Son olarak toz kırmızı biber ve salça da eklenip, iyice yoğurmaya başlanır

Hamur; kulak memesi yumuşaklığına gelinceye ve iyice pürüzsüz bir kıvam alincaya değin yoğrulur Bunun sonucunda kırmızı renk bir hamur elde edilir Sonra tek bir top haline getirilir, üzeri hafif nemli bir bezle kapatıldıktan sonra 1 saat kadar bekletilir

Mayalanıp kabaran hamur greyfurt büyüklüğünde bezelere ayrılır

Mutfak aaagahının üzeri hafifçe unlanarak hamur bezesi oklava ya da merdane yardımıyla yarım santim kalınlığında yufka gibi açılır Sonra da bir su bardağı veya çay bardağı ağzıyla kesilip, yuvarlak hamurlar çıkarılır İsteğe bağlı olarak, proşkiler bu şekliyle de fırına verilip, pişirilebilir Ya da her bir hamurun ortasına peynirli maydanozlu harçtan konarak tıpkı poğaça gibi kapatılır Üzerine yumurta sürülmeden, yumuşak margarinle yağlanmış fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir 175 dereceye ayarlanmış fırında en az 30 dakika kadar pişirilir Davetlerde çorba yanında da ekmek yerine sunulabileceği gibi çay, kahve yanında da ikram edilebilir



Alıntı Yaparak Cevapla