Konu
:
Karides Kavurma - Çin Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Karides Kavurma - Çin Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Karides Kavurma - Çin Mutfağı
Karides Kavurma - Çin Mutfağı
Malzemeler:
1/2 kg karides (cimcime-çiğ)
4 diş sarımsak
3 adet taze soğan
1 adet domates (irice)
1 çorba kaşığı domates püresi (veya salçası)
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 adet kök zencefil (kibrit kutusu büyüklüğünde ve taze)
1 çay kaşığı tane karabiber
1/2 çay kaşığı Tabasco (Acı sos)
1 çorba kaşığı beyaz şarap
1 çorba kaşığı soya sosu
Tuz,karabiber
Yapilisi:
Sıvı yağı derin bir kapta (wok tercik edilir) kızdırın
Zencefilleri ince ince doğrayın
Sarmısakları da ince doğrayın ve ikisini birlikte kızgın yağda yumuşayana kadar pişirin
Çiğ karidesleri ayıklayıp karışıma ilave edin ve 2 dakika kadar pişirin
Önceden havanda dövülmüş tane karabiberleri, Tabasco’yu ve domates püresini ilave edip karıştırmaya devam edin
Bu arada domatesi de küçük küpler halinde doğrayın ve soya sosu ve şarap ile birlikte karışıma katın
Yeşil soğanın yalnız yeşil kısımlarını kibrit çöpü büyüklüğünde daha önceden doğrayıp hazırlayın ve bu aşamada ilave edin
Tadlandırmak için yeterince tuz ve karabiber serpin
*Mutlaka sicak servis yapiniz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul