Konu
:
Danimarka Mutfağı - Wienerbrod Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Danimarka Mutfağı - Wienerbrod Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Danimarka Mutfağı - Wienerbrod Tarifi
Danimarka Mutfağı-Wienerbrod Tarifi
Malzemeler
25 gr
maya
150 ml süt
20 gr
şeker
1 yumurta
300 gr
buğday unu
310 gr
tereyağı veya margarin
Remonce olarak : eşit ölçülerde tereyağı ve şeker
Yapılışı
Danimarkalı fırıncılar "fırıncı margarini"denilen bir madde kullanırlar ki bu margarin, hamuru oklavadan geçirirken kırılmadan katlanabilme özelliğine sahiptir-ancak bu margarini yalnızca profesyonel fırıncılar elde edebilmekte!
İşte tereyağı dışında tüm maddeleri katıp bir ekmek hamuru yapmakta başlarsınız
Hamura başlarken sütü ve yumurtayı olabildiğince soğuk ve unu da derin dondurucuda bulundurmayı ihmal etmeyin
Hamuru çok çabuk işleyin ve oda sıcaklığını olabildiğince düşük bulundurun
Soğuk hamur hemen bir dikdörtgen biçiminde oklavayla getirilir
7 mm: den daha fazla olmayan bir kalınlığa getirilir, bu arada herhangi bir çıkıntı veya pürüz olmamalıdır
Sonra üçte ikisini bir tabaka katlanabilir tereyağı ile örtün
Önce tereyağsız olan üçüncüyü katlayarak hamuru üç tabaka halinde katlayın
Hamuru 20 dakika süreyle buzdolabında dinlendirin
Bu oklava işlemini iki kez daha tekrarlayın, sonunda 3x9 yani 27 tabaka elde etmiş olacaksınız
Şimdi hamuru yine 7 mm
daha kalın olmayacak biçimde oklavadan geçirin
Reçel, krema, kuru üzüm ve cevizli veya bunlarsız remonce'u ekleyerek wienerbrod'u biçimlendirmeye başlayın
Wienerbrod'un oldukça yüksek bir sıcaklıkta, yani 28şC de kabarmasını sağlayın ve sonra bunları sıcak bir fırının ortasında (225şC) çıtır çıtır ve güzelce esmerleşmiş hale gelinceye kadar pişirin
Biraz serinledikten sonra glaze edin ve taze olarak sofraya getirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul