Yalnız Mesajı Göster

Baharlı Barbunya Fasulyesi - Meksika Mutfağı

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Baharlı Barbunya Fasulyesi - Meksika Mutfağı




Baharli Barbunya Fasulyesİ Meksika

Malzemeler:

Barbunya fasulyesi Yarım kilo

Soğan (Kıyılmış) 1 adet

Sarmısak (Dövülmüş) 1 diş

İç yağı 50 gr

Biber , Tuz

Yapilisi:

Fasulyeyi soğan, sarımsakla birlikte bir genis bir tencereye koyun ve fasulyeyi kaplayacak kadar su doldurun Kaynatın, sonra hafif ateşte 20 dakika kadar veya fasulyelerin kabukları buruşuncaya kadar pisirin

Gerekirse yine fasulyeleri örtecek kadar su ekleyin Fasulye yumuşayınca tuz ve biber ilavesi yapın

Fasulyeyi tencerenin kapağını örtmeden 30 dakika daha pişirin

Yaklaşık 3 çorba kaşığı dolusu fasulyeyi küçük bir kaseye koyun, yumuşak bir püre yapmak için fasulyeyi ezerken içine fasulyenin suyundan katın

Fasulye püresini, suyu koyulaştırmak için fasulyenin suyuna ilâve edin Fasulyeler biraz suluca olabilir, ama suyu fazla olmamalıdır



Alıntı Yaparak Cevapla