Konu
:
Jambonlu Kroket (İskoç) Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Jambonlu Kroket (İskoç) Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Jambonlu Kroket (İskoç) Tarifi
JAMBONLU KROKET (İSKOÇ)
Kullanılacak malzeme (4 kişilik):
4 iri patates,
3 yumurta,
2 çorba kaşığı un,
20 gram maya,
1/2 bardak ılık süt,
200 gram kıyılmış jambon,
yeteri kadar tuz,
kurutulmuş ekmek tozu
zeytinyağı
Yapımı:
İyice yıkanmış patatesleri bol tuzlu kaynar suda haşladıktan sonra bunların kabuklarını soymalı ve pompresten geçirip püre durumuna getirmeli
Mayayı ılık sütte eritip unla birlikte patates püresine azar azar katıp yedirmeli
Yeteri kadar tuz da kattıktan sonra karışımı iyice yoğurmalı ve bir top gibi yuvarlayıp bir kenarda bir saat kadar dinlendirmeli
Bu süre sonunda una bulanmış hamur yoğurma mermerine koyup unlanmış bir merdaneyle yavaşça açmalı
Bir parmak kalınlığında açılacak bu karışımdan eşit boyda daireler çıkarmalı (bir bardakla yapılabilir)
Yuvarlaklardan yarısının üstüne jambon kıymasını eşit ölçüde bölerek serpiştirmeli
Sonra kıymasız öbür yuvarlaklardan birer taneyle bunların üzerlerini kapamalı
İki yuvarlak arasındaki jambon kıymalarının düşmemesi için bu yuvarlakların kenarlarını bastırarak birleştirmeli
Sonra bunları önce çırpılmış bir yumurtaya sonra da kurutulmuş ekmek tozuna bulayıp kızdırılmış zeytinyağına atmalı
Bu jambonlu iskoç kroketlerinin her iki yüzleri de kızarınca bunları bir kevgirle tavadan alıp servis tabağına koymalı ve sıcak sıcak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul