Yalnız Mesajı Göster

Arap Mutfağı - Havuç Kalyesi Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Mutfağı - Havuç Kalyesi Tarifi




Arap mutfağı-Havuç Kalyesi Tarifi

Malzemeler

1 tutam ceviz içi

Kara biber

3 çorba kaşığı öğütülmüş ceviz

15 kahve kaşığı tarçın

1 küçük salkım üzüm

2 kahve kaşığı dövülmüş kişniş

3 çorba kaşığı nar ekşisi

2 adet kuru soğan

250 gr koyun kıyması

Tuz

Tuz nane, Kuru nane, Gülsuyu

4 çorba kaşığı nebâtî yağ

Zencefil

1 demet havuç

Damla sakızı

500 gr koyun budu et

Yapılışı

Küçük kuşbaşı kesilmiş eti yağda çevirin Çok az su ve 2 bütün kuru soğanı ekleyin Pişmeye bırakın Bu arada, üzümü soyup çekirdeklerini giderin Nar ekşisi ile birlikte mikserden geçirin

Kıymaya 1 kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, ½ kahve kaşığı tarçın, kara biber, biraz sakız ve zencefil ekleyip fındık büyüklüğünde köfteler hazırlayın Etlerin pişmesine yakın soğanları tencereden çıkarın Halka doğranmış havuçları, köfteleri ve mikserden geçirilmiş nar ekşisi ile üzüm suyunu katın Birer kahve kaşığı öğütülmüş kişniş, tarçın, kara biber, sakız, zencefil ve taze naneyi ilâve edin Tencereyi pişmeye bırakın

Piştikten sonra, ateşi söndürüp üstüne ceviz içi, dövülmüş ceviz, kuru nane ve son olarak, gülsuyu serpin ve dinlenmeye bırakın



Alıntı Yaparak Cevapla