Yalnız Mesajı Göster

Arap Mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arap Mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi




Arap mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi

Malzemeler

Kuzu işkembesi 3 kg (5 parça)

Tarçın ve Kişniş

Kuşbaşı dolmalık et (15 kg),

Tuz (1 çorba kaşığı)

Bulgur (15 kg)

Pirinç (100 gr)

Soğan (2 baş)

Karabiber (1 tatlı kaşığı)

Kırmızı biber

Nane

Yapılışı

İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir Geriye afiyetle yemek kalır



Alıntı Yaparak Cevapla