Konu
:
Arap Mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Arap Mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Arap Mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi
Arap mutfağı-Kibbeh - İşkembe Dolması Tarifi
Malzemeler
Kuzu işkembesi 3 kg (5 parça)
Tarçın ve Kişniş
Kuşbaşı dolmalık et (1
5 kg),
Tuz (1 çorba kaşığı)
Bulgur (1
5 kg)
Pirinç (100 gr)
Soğan (2 baş)
Karabiber (1 tatlı kaşığı)
Kırmızı biber
Nane
Yapılışı
İşkembeler kaynar suda iyice yıkanır
Bir el büyüklüğünde parçalara ayrılır ve ağzı açık kalacak şekilde iğne iplikle dikilir
Satır satır yapılan kuşbaşı et önceden ıslatılan bulgur ve pirinçle karıştırılır
Soğanlar küçük küçük kesilerek ilave edilir
Ardından baharatlarla harman edilerek karıştırılır
Hazırlanan iç, işkembelerin içine doldurulup ağızları dikilir
Bir miktar su ile düdüklü tencerede 45 dakikada kaynatılıp servise hazır hale getirilir
Geriye afiyetle yemek kalır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul