Konu
:
Banana Fritter Muzlu Tatlı - İspanyol Mutfağı
Yalnız Mesajı Göster
Banana Fritter Muzlu Tatlı - İspanyol Mutfağı
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Banana Fritter Muzlu Tatlı - İspanyol Mutfağı
Banana Fritter (Muzlu Tatli) İspanya Mutfağı
Malzemeler:
Un 11 çorba kaşığı (100 gr
)
Tuz 1 çimdik
Yumurta 1 adet
Yumurta akı 1 adet
Süt 6 çorba kaşığı
Toz şeker 1 çorba kaşığı
Rom (Kanyak da olabilir) 3 çorba kaşığı
Muz (Olgun, dörde bölünmüş) 6 adet
Yağ (Kızartma için)
Tereyağı (Erimiş) 1 kaşık
Pudra şekeri (Servis için)
Yapilisi:
Unla tuzu derin bir kaba eleyin
Yumurta ve erimiş tereyağını una katarak sütle karıştırın
Düzgün bir sıvı elde edinceye kadar çırpın
Başka bir kapta toz şekerle rom veya kanyağı karıştırıp içine muz parçalarını atın
Bir kenara koyarak 30 dakika dinlendirin
Derin bir kaba kızartma yağını koyun ve kızdırın
Kızartmadan önce muzları süzün ve fazladan ayırdığınız una bulayın
Yumurta sarısını katılaşıncaya kadar çırpın
Ve hamurun içine katın
Muz parçalarını bu hamura bulayın ve nar gibi oluncaya kadar kızartın
Kızarmış muzları bir kâğıt peçete üzerine alarak yağını süzün ve üzerine pudra şekeri serperek soğutmadan servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul