Konu
:
Şeytan Sosu Fransa Tarifi
Yalnız Mesajı Göster
Şeytan Sosu Fransa Tarifi
10-15-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Şeytan Sosu Fransa Tarifi
Şeytan Sosu (Fransa) Tarifi
Malzemeler (1 lt
sos için):
50 gr
arpacık soğan
25 adet taze çekilmiş karabiber
1 lt
demi glace sos
1 çay kaşığı tuz
2 adet defne yaprağı
1 dal taze kekik
200 ml sirke
75 gr
margarin
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
Yapılışı:
Arpacık soğanları, taze çekilmiş karabiber, defne yaprağı, taze kekik ve sirkeyi derin bir tavaya koyup suyunu tamamen çektirin
Demi glace sosu ekleyin, kısık ateşte 10 dk
pişirin
Oluşan köpüğü alın
Gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin, ince bir süzgeçten geçirip süzün
Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın
Margarini katıp karıştırın, tuzunu ekleyip sosu ateşten alın
Kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın
Not: Kırmızı/beyaz ızgara etlerde kullanılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul