Yalnız Mesajı Göster

Şeytan Sosu Fransa Tarifi

Eski 10-15-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Şeytan Sosu Fransa Tarifi




Şeytan Sosu (Fransa) Tarifi

Malzemeler (1 lt sos için):

50 gr arpacık soğan

25 adet taze çekilmiş karabiber

1 lt demi glace sos

1 çay kaşığı tuz

2 adet defne yaprağı

1 dal taze kekik

200 ml sirke

75 gr margarin

1 çay kaşığı toz kırmızıbiber

Yapılışı:

Arpacık soğanları, taze çekilmiş karabiber, defne yaprağı, taze kekik ve sirkeyi derin bir tavaya koyup suyunu tamamen çektirin Demi glace sosu ekleyin, kısık ateşte 10 dk pişirin Oluşan köpüğü alın Gerekiyorsa biraz et suyu ilavesiyle kıvamını inceltin, ince bir süzgeçten geçirip süzün Sosu tekrar ateşe koyup bir taşım kaynatın Margarini katıp karıştırın, tuzunu ekleyip sosu ateşten alın Kırmızıbiber ekleyerek sosu tamamlayın

Not: Kırmızı/beyaz ızgara etlerde kullanılır



Alıntı Yaparak Cevapla